2013. július 16., kedd

Hajápolás II.

Sziasztok!
Ma a dús-és az egyenes haj titkát fogom leírni nektek.Remélem,érdekel titeket!: )

A dús haj titka
Puha, vékony szálú és fejedre lapuló a hajad? A megoldás a jól kiválasztott fazonban, a formázás technikájában és a megfelelő készítmények használatában rejlik.

Fazon
A rövidebb fürtöket könnyebb dúsabbá varázsolni, ezért a ritka, vékony szálú hajhoz ideális a rövid haj. A félhosszú haj picivel a váll fölé érjen, hogy ne legyen túl súlyos. Ha hosszú a hajad, nagyon előnytelen is lehet a frizura, mert a haj súlya még inkább a fejedre lapítja a séródat! 


Dúsító szárítás

Ha a növekedésével ellentétes irányban szárítod a hajadat, akkor dúsabb hatást érhetsz el. Hajtsd előre a fejedet, fentről fújd rá a langyos levegőt, közben az ujjaddal vagy egy kefével a növés irányával ellentétes irányba fésüld. Szárításkor mindig várd meg, hogy a hajad teljesen kihűljön, így jobban tartja a formáját, és nem esik össze azonnal. Minél több időt hagysz a kihűlésre, annál stabilabb lesz a frizura. 

Formázószerek használata
A dúsító készítmények-legyen az sampon,pakolás vagy hajhab-stabilizáló filmréteggel vonják be a hajszálakat, az egyes hajszálak között távolságot teremtve, ettől a haj dúsabbnak hat, kezelhetőbb és a tartása is jobb lesz. Fontos: a hajrögzítőt csak módjával használd! Ha túl sok lakkot, hajhabot használsz, attól a haj inkább súlyos, merev lesz, mint laza és dús.

Dúsító csavarók
A dús, göndör haj csavarók segítségével is készülhet. Ha szeretnéd, hogy megmaradjon a dús hatás, akkor csavarás előtt minden tincset kenj be rögzítő hajhabbal. Felcsavarásnál a tincseket feszesre, a hajnövés irányával ellentétes irányba húzd. Ha kiszedted a csavarókat, akkor csak az ujjaidat használd a tincsek fellazítására, ha kefével kifésülöd, szállni fog és elvesznek a göndör tincsek is. 



Az egyenes haj titka

Sokakkal együtt én is azok közé tartozom, akik utálják a göndör, dús hajat. Valahogy mindig azt gondoltam, hogy az a fiatalos és trendi, ha a frizura csak minimálisan emelkedik ki a fejtől. Ezért is nagyon fontos nekem, hogy mindig legyen kéznél egy hajvasaló, de megkímélheted magad a hosszabb vasalástól, ha hajmosás után körkefével szárítod meg a hajad a következő módon:

Akár egy jó hajszárítóval...
Akár egy jó hajszárítóval is egyenes hajat varázsolhatsz magadnak. Még simább eredményért használj nagyobb teljesítményű hajszárítót és nagy körkefét, amikor formázod a hajad. Ha kevésbé erőteljes hajszárítóval próbálkozol, a tincsek ugyanúgy be fognak göndörödni.

Kisebb-nagyobb tincsek?
Ne száríts túl vastag tincseket, ha túl sok hajat próbálsz összefogni a meleg levegő nem fog áthatolni a hajon! A szárítás is tovább fog tartani és a formázás sem lesz tartós, vagy egyáltalán nem is sikerül. Inkább kisebb tincseket formázz, és ellenőrizd, hogy megszáradtak-e a tincsek. A hajvasalás valójában nem nagy titkok, az igazi kihívás a kisimított haj megőrzése a nap folyamán. A tökéletesen sima hajért használj hajvasalót. A hajsimítás nagyon egyszerű művelet, és kezdőként is kitűnő eredményeket érhet el vele. Fogd az apró tincseket a hajvasalóba és, húzza végig a hajon legalább kétszer. 

Hajvasalás előtt 

Amire figyelned kell hajvasalás előtt: fésülje teljesen gubancmentesre a haját, esetleg használj valamilyen hő védő krémet a hajra a vasalás előtt, de a legtöbb hajvasaló már hő védő bevonattal rendelkezik, így használatuk biztonságos. Használat előtt mindenképpen győződj meg róla, hogy a hajvasaló vizes vagy száraz hajon használható-e.  
Ha a hajad hajszárítás után egyenes, de a nap folyamán hajlamos bekunkorodni, hordd oldalt fésülve! A plusz súly megakadályozza, hogy a nap végére hullámosan végezze a hajad.  

Mindig legyen egy jó esernyő kéznél 

Ha megfigyelted már, hogy pára és víz hatására göndörödik a hajad, soha ne felejtsd otthon az esernyődet. Szellőztess a lakásban, és ezzel megtudod akadályozni, hogy estére újra begöndörödjön a hajad.




Remélem,ez a cikk is segíthet valamennyire nektek.Legközelebb randizáshoz hozok pár tippet a számotokra. : )



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése