2013. július 14., vasárnap

Hajápolási tippek I.

Sziasztok!
Mivel itt a nyár,jön a sok buli,strand,és hát persze a fiúk. :)
Ezért arra gondoltam,hozok nektek egy kis hajápolási tippet,hogy a fiúzós időszakban is pompázhasson a hajzuhatag.
Ebben a cikkben olyan élelmiszereket mutatok be nektek,amelyek nem csak az egészségünkre vannak jó hatással,hanem a hajunkra is.

Sárgarépa


A sárgarépa dúskál az A-vitaminban, ami bizony nem csak a látásunkat javítja, hanem a haj számára is elengedhetetlen, hiszen igen fontos szerepet játszik a faggyútermelésben.

Szilva


A szilva rengeteg vasat tartalmaz, ami bizony megelőzi a hajhullást, s óvja a hajszálak egészségét, nem hagyja elvékonyodni, és nem engedi kifakulni azokat.

Zöld tea


Köztudott, hogy a zöld tea igazán jó hatással bír az egészségre. A polifenolok segítenek, hogy ne kelljen nap, mint nap megküzdeni a korpával.

Barna rizs


A barna rizs köztudottan egészségesebb, mint a fehér rizs, hiszen a hántolatlan fajta igen jó rostanyag forrás a szervezetnek, sőt a hajra is kitűnő hatással bír. 

Leves zöldségek


Itt minden, ami zöld, hiszen a zöld zöldségek nem szenvednek hiányt az A- és C-vitaminból, ami szintén a faggyútermelést segíti elő, ezzel  balzsamozva a fejbőrt és a hajat. 

Marhahús


Sokan ódzkodnak a vörös hústól, de nem kellene, hiszen minden megtalálható benne, ami az egészséges fejbőr titka. Így a fehérje, a B-vitamin, vas, cink és még sok-sok ásványi anyag, ami a szépségünkhöz hozzájárul.

Lazac


A D-vitamin elengedhetetlen az egészséges hajhoz, s mi más lenne a legjobb tápanyag forrás, mint a hal, ezen belül is a lazac, hiszen dúskál az omega-3 zsírsavakban, mely fejbőrünk egyik nélkülözhetetlen tápláléka. 

Remélem ezzel a cikkel kicsit segíthettem nektek.Hamarosan jön a folytatás! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése